Harami kalıbı başarısız olduğunda. Hikkake modelini ExpertOption'da öğrenin

Bir tüccarın tanıyabileceği birçok mum çubuğu modeli vardır. Zamanla kendilerini tekrar ediyorlar ve bu, gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek için iyi bir temel oluşturuyor. Desenler yardımıyla alım satımlarınız için en iyi giriş noktalarını bulmak mümkündür. Bu yazıda Hikkake modelini size tanıtmak istiyorum.
Hikkake modeline genel bakış
Japoncada Hikkake kalıbı "yakala, yakala, tuzağa düşür" anlamına gelir. Daniel L. Chesler, CMT tarafından tasarlanmıştır. İlk sözü 2003'ten geliyor.
Hikkake modelini oluşturan birkaç mum var. Çeşitli yönlerde büyürler. Ve size fiyatın seyri hakkında kısa sürede bilgi verirler.
Hikkake modelini yükseliş veya düşüş eğilimi olarak adlandırabiliriz. Desendeki mumların yönüne bağlı olacaktır. Daha sık olarak yükselişini fark edeceksiniz.
En uygun olanı şamdan türü grafikte arama yapmaktır. Yine de, onu çubuk grafikte de bulabilmelisiniz. Kalıp tam olarak geliştirildiğinde, fiyatın Hikkake modelindeki son mumun işaret ettiği kursu almasını bekleyebilirsiniz.
Hikkake modelindeki mumlara daha yakından bakalım. İlk iki mum, Harami kalıbı veya gün içi (A) olarak bilinir. İlki, ikincisini yutar. B, kapanışı önceki mumun en yüksek veya en düşük seviyesinden daha yüksek olan mumdur. Sonraki mumlar, önceki mum çubuğunun (C) altında veya üstünde olacaktır. Son mumun kapanışı (D), ikinci mumun en düşük seviyesinin altında veya yüksekliğinin üzerinde yer alır.
Bu, Hikkake modelindeki mumların genel bir açıklamasıdır. Şimdi, düşüş formasyonunun boğa formasyonundan nasıl farklılaştığını görelim.

Yukarıdaki resim, aşağı yönlü Hikkake modelini temsil etmektedir. Birincisi, iç gün var. İkinci mum birinciye batırılır. Bir sonraki mumun kapanışı, mumun yüksekliğinden daha yüksektir. Aşağıdaki mumlar, mumun düşük seviyesinden daha yüksek gelişir B. Son mumun kapanışı, A mumunun düşük seviyesinin altındadır. Bu, fiyatın düşeceğini ve bir satış işlemi yapmanız gerektiğini gösterir.

Yukarıdaki resimdeki durum tam tersi görünüyor. İlk mum, A olarak işaretlenmiş mumu yutar. Bir sonraki mumun kapanması, mumun düşük seviyesinden daha düşüktür. Aşağıdaki mumlar, bir önceki mumun yüksekliğinden daha düşük görünür. Son mumun kapanışı, desendeki ikinci mumun yüksekliğinin üzerindedir. Bu, yukarı doğru fiyat yönü hakkında bilgi verir ve aynı zamanda bir alım ticaretine girmek için bir sinyal üretir.
ExpertOption'da Hikkake desenini kullanarak nasıl ticaret yapılır
Hikkake deseniyle satış pozisyonu açma
EURUSD grafiğinin bir örneğini kullanacağım. Yükseliş trendi sırasında, düşüş eğilimi gösteren bir Hikkake modeli gelişti. Modelin dört tipik mumunu da kesinlikle tanıyabilirsiniz. Desendeki son mum, fiyatın yön değiştireceğini ve aşağı doğru hareket edeceğini bildirir. Bu nedenle bir satış ticaretine girmelisiniz.

Hikkake modeli ile bir alış ticareti açmak
Yükseliş Hikkake formasyonunu gördüğünüzde bir satın alma işlemine girmelisiniz. Böyle bir durum aşağıdaki USDJPY tablosunda sunulmaktadır. İlk birkaç mum, fiyatlarda kısa bir düşüş olduğunu gösteriyor. Ama sonra bir kopuş olur ve Hikkake kalıbı yakında tamamlanır. Son mum çubuğu fiyatın artacağını doğruladı. Şimdi bir alım satım işlemine girin.

Özet
Fiyat çizelgesindeki farklı kalıpları tanıyabilmek çok faydalı bir beceridir. Hikkake kalıbı, fiyatın gelecekteki yönünü belirlemenize yardımcı olur.
5 dakikalık veya daha uzun bir zaman dilimi kullanmanızı öneririm. 1 dakikalık grafikle ilgili olan şey, özellikle başlangıçta okumanın zor olması ve bazı yanlış sinyaller üretebilmesidir.
ExpertOption alıştırma hesabını hatırlayın. Burası Hikkake deseniyle kendi kendinize ticaret yapmayı denemek için mükemmel bir yer. Gerçek hesaba geçerken çok dikkatli olun, çünkü Hikkake modeli işlem yaparken çok yararlı bir araç olsa da, karınızı garanti etmez. Her zaman kayıplarla yüzleşmeye hazırlanın.
Son olarak, düşüş ve yükseliş eğilimi gösteren Hikkake kalıpları hakkında ne düşündüğünüzü bize anlatmanızı tavsiye ederim. Aşağıdaki yorumlar bölümü özellikle bunun için tasarlanmıştır.
YORUM YAZIN